WP Beveiliging Met .htaccess

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Door zijn grote populariteit is het ook ontzettend interessant voor hackers. Het .htaccess bestand is (in 99% van de gevallen) een belangrijk bestand van WordPress. Het .htaccess bestand regelt namelijk het herschrijven van de URL’s zodat iedere pagina goed bereikbaar is voor je bezoekers. Maar met het .htaccess bestand kan je je WordPress installatie ook wat veiliger maken. Wij geven je een paar tips om WordPress veiliger te maken met .htaccess.

Belangrijk: back-up je originele .htaccess bestand

Voordat je verder gaat moet je eerst het originele .htaccess bestand vinden op je server. Je maakt hiervoor gebruik van FTP om in te loggen bij je hostingprovider. Je FTP gegevens heb je ontvangen van je hostingprovider of kan je via het hosting-panel opvragen.

Het .htaccess bestand vind je in de root van je hosting. Vaak heet die map /public_html/, maar deze map kan ook een andere naam hebben.

Heb je het bestand gevonden? Maak er dan een back-up van. Dit doe je door het .htaccess bestand te kopiëren naar je computer. Nu kunnen we veilig verder gaan.

Voor meer informatie
https://www.wphulp.nl/wordpress-tips/beveilig-wordpress-htaccess/
2020

Het beveiligen van uw WordPress website via het .htaccess bestand